Få rådgivning til erhverv og virskomhedstyper

Advokat køb af fast ejendomHej alle,

I dag vil jeg fortælle lidt om hvordan jeg kom i gang med at være selvstændig erhvervsdrivende med lidt hjælp fra min advokat. Vejen til at ide og faktisk føre den ud i livet kan nemlig være svær og snørklet, især hvis din ide/drøm bliver bremset af den svære juridiske labyrint, som kan være besværlig at finde rundt i.

Da jeg altid har holdt meget af bøger og skønlitteratur i særdeleshed, drømte jeg altid om at starte min egen lille online baserede boghandler(med en dejlig beliggenhed i København). Derfor som den unge entreprenør jeg er, tog efter et par års studier på Københavns Universitet endelig modet til at starte min egen boghandlervirksomhed, dog løb jeg ret hurtigt panden mod muren. Selvom det kan være forholdsvist enkelt at starte sin egen virksomhed op, er der en masse juridiske forhold som man skal have på plads før man kan påbegynde sit erhverv.

Valg af selskabstype

Derfor valgte jeg at kontakte min advokat for at få hjælp og rådgivning omkring de juridiske forhold. Mig og min advokat kom hurtigt til den konklusion at min selskabstype skulle være en enkeltmandsvirksomhed. Da denne selskabstype kun har en ejer samtidig med at der ikke kræves noget bestemt kapitalkrav, var denne løsning som passede mig bedst. Det eneste min advokat informerede mig om var at jeg skulle have plads, var at jeg skulle have et bogholderi, som er i overensstemmelse med den danske bogføringslov. Efter vi fik selskabstypen på plads, varetog min advokat sig også for at få de nødvendige oplysninger og dokumenter fra mig, som han således kunne videresende til de rigtige kanaler for at få alt det formelle på plads, hvorefter jeg officielt var ejer af min egen virksomhed.

Af alle de mange forskellige erhverv der er i verden, kan jeg roligt sige at dette er den helt rette (bog)hylde for mig. Jeg hurtigt blev træt af at studere på universitet og især fordi jeg valgte et studie som slet ikke passede mig (IT og kommunikation) og opdagede derfor at den akademiske retning nok ikke var noget for mig.  Derfor er jeg den i dag utrolig glad for at jeg valgte at søge rådgivning hos en kompetent advokat til at hjælpe mig med at komme over de første juridiske hurdler der nu er når man gerne vil starte sin egen virksomhed/erhverv.

 

Leave a Comment