Faskiner kan redde mængden af dansk grundvand

Faskiner

Vand er noget, vi i Danmark tager for givet. Det kan dog komme til at ændre sig på den lange bane. Mængden af grundvand I Danmark har altid været meget høj og været medvirkende til, at man med ro kan drikke vandet fra vandhanerne. Der er dog i de seneste år sket en kedelig udvikling i mængden af dansk grundvand. En stor synder er, at der i Danmark bliver udledt for meget sprøjtegift og nitrat. Disse stoffer er med til at gøre grundvandet udrikkeligt. Mange tager vandet for givet og glemmer, at vand ikke er en uendelig stor ressource, vi bare kan bruge løse af.

For at sikre at vi i fremtiden også kan benytte vandet i vandhanerne til at drikke, bliver vi nød til at tænke alternativt og komme med løsningsforslag, der kan ændre på denne udvikling.

En forslag til dette kunne være faskiner. Faskiner er et system der kan hjælpe med at danne regnvand om til grundvand.

Regnvand kan være med til at sikre grundvandet

Det kunne f.eks. være regnvand fra haven. Ved de fleste huse i dag bliver regnvandet ledt væk fra huset. Det skal sikre, at der ikke opstår fugt omkring soklen. Vandet bliver ledt ned i kloakken og vil derfor ikke trække ned til grundvandet. Når dette sker, vil der selvfølgelig ske en negativ udvikling i mængden af grundvand. Faskiner kunne have gjort at vandet i stedet var trukket ned til grundvandet. Før i tiden var faskiner noget, der kostede mere at få anlagt. Det krævede samtidigt også en langt større udgravning. Faskiner i dag er altså blevet effektiviserede og bedre på alle punkter. For grundvandet vil det have en stor positiv effekt, hvis mange fik anlagt faskiner i deres haver. Hvis alle i Danmark gjorde det, ville man kunne opnå en stor effekt.

Det ville på samme tidspunkt være endnu mere at hente til grundvandet i storbyerne. Her ses det ofte, at op mod 90 % af byerne er belagt med asfalt eller lignende, og vandet bliver ledt direkte i kloakken. Det er meget store mængder af vand der snakkes om her. Med hjælp fra faskiner kunne man sørge for, at en stor del af dette ville trække ned i grundvandet. For fremtiden ville dette være en investering, der sagtens kunne betale sig, og man ville i Danmark ikke være nervøs om, hvorvidt grundvandsreserverne ville blive opbrugt.

Et firma på Sjælland tilbyder faskiner til sine kunder. Det vil altså være noget, der kan beskytte dit hus, og på samme tid er du med til at sikre mængden af dansk grundvand.

Leave a Comment

Tags:

juni 8, 2016 Bolig