Historien om min nye favorit tandlæge

tandblegning, tandlægeEfter i mange at have døjet med tandlægeskræk har jeg endelig overvundet min frygt, da jeg indenfor den seneste måned faktisk for første gang i mere end fem år har været hos min nye favorit tandlæge.

Det hele startede med at jeg havde en forfærdelig tandpine som jeg simpelthen ikke kunne døje, og eftersom jeg havde haft denne skrækkelige tandpine i en længere periode besluttede jeg mig for at jeg ikke længere kunne ignorere smerten, og derfor absolut måtte tage til en tandlæge. Dog var jeg meget påpasselig med at bare gå hen til en hvilken som helst tandlæge, da mine tidligere besøg hos min forhenværende tandlæge ikke havde gået særligt godt, da denne altid var meget abrupt og meget hård i sin behandling af mig, når jeg sad i tandlægestolen. Det var nok også på grund af denne at jeg sidenhen ikke særligt ofte gik til tandlægen, og udviklede min tandlægeskræk.

Hul i tanden…

Derfor forhørte jeg hos en af mine bedste venner om, han kunne foreslå en dygtig tandlæge som han kunne anbefale. Min ven fortalte mig at han i snart 10 år havde gået hos den samme tandlæge i hellerup, og denne var særdeles dygtigt og nænsom i sin behandling, og gav mig herefter nummeret til tandlægen. Efter at have fået nummeret og længe tænkt over om jeg nu også skulle gå til tandlægen, besluttede jeg mig dog for at endelig at ringe og bestille en tid.

Da jeg først ankom til tandlægeklinikken blev jeg meget forundret over hvor dejlig beliggenhed klinikken havde, men nu lo den jo også i hellerup, så måske burde jeg ikke havde været så overrasket. Heldigvis var der også masser af parkeringsmuligheder og derfor skulle jeg heller ikke bøvle med dette. Selve klinikken var meget flot og ren til stor forskel fra min gamle tandlæge, efter at have brugt 15 minutter i venterummet, blev det endelig min tur til at komme op i den frygtelige tandlægestol. Min tandlæge kunne hurtigt fortælle mig at jeg havde brug for en rodbehandling da jeg havde fået hul i min tand, og da derfor var kommet bakterier helt ned i nerven, og derfor var kommet betændelse i tandnerven. Hvilket forklarede min hyppige tandpine i den senere tid.

Et styk rodbehandling, tak!

Min tandlæge spurgte mig om jeg gerne ville have foretaget en behandling nu, jeg fortalte ham dog først ærligt at jeg faktisk havde tandlægeskræk og derfor ikke var sikker på om at jeg ville have udført behandlingen. Min tandlæge fortalte mig dog at det var af yderst nødvendigt at jeg fik foretaget denne rodbehandling snarest muligt, da betændelsen kunne sprede sig.  Jeg sagde derfor modvilligt ja til behandlingen da jeg godt kunne se, at det var nødvendigt med at få en behandling.

Selve behandlingen gik faktisk relativt smertefrit, da min tandlæge var meget nænsom. Han startede med at bore et hul i tanden for at komme ind til nerven i rodkanalen, hvorefter han fjernede nerven og bakterierne, da han var færdig med dette gav han sig til fylde rodkanalen op med et plastisk rodfyldningsmateriale. Min tandlæge fortalte mig at det kunne blive nødvendigt med endnu en rodbehandling, hvis betændelsen ikke forsvandt. Dog efter et yderligere tjek hos tandlægen ugen efter, viste det sig at jeg betændelsen var forsvundet. Derfor har jeg været meget glad for at jeg valgte gå til tandlægen, da jeg udover nogle ømme første dage efter behandlingen slet ikke har ondt i min tand mere.

Nu går jeg faktisk og overvejer om jeg skal bestille en ny tid hos nye favorit tandlæge og få bleget mine tænder!

Leave a Comment