Hvad er fedttransplantation, og er det noget for dig?

Fedttransplantation

Rigtig mange kvinder kæmper med at slippe af med uønskede fedtdepoter på hofterne, maven og lårene for slet ikke at tale om dobbelthagen eller mormorarmene. Motion og kost kan få én langt med et vægttab, men fedtdepoterne nogle steder på kroppen kan være umådeligt stædige. Samtidig med en slankere silhuet ønsker mange kvinder sig mere fyldige læber eller større bryster. Begge dele er svære at opnå ad naturlig vej. Løsningen kan være en fedtsugning med en efterfølgende fedttransplantation.

Hvad er en fedttransplantation, og hvordan foregår den?

De fleste har hørt om fedtsugning, men for mange vil ordet ‘fedttransplantation’ vække undren. Kan man virkelig transplantere fedt? Svaret er ja. I dag er teknologien og teknikkerne inden for kosmetisk kirurgi så fremskredne, at det er muligt at suge fedtceller væk fra ét sted på kroppen og injicere dem andre steder på kroppen for at skabe volumen. Det sker helt konkret ved, at en plastikkirurg med et fedtsugningsapparat suger fedt væk fra de aftalte områder. Fedtet ender i en beholder, hvorfra overskydende vand filtreres fra. Det koncentrerede felt overføres til små sprøjter, der benyttes til at injicere fedtet i det ønskede område igennem små huller. Hvis fedtet transplanteres til brysterne, så skal processen foregå i fuld narkose, mens en fedttransplantation til ansigtet i visse tilfælde kan gennemføres med kun lokalbedøvelse.

Hvilke områder på kroppen egner sig til fedttransplantation?

I princippet er det muligt at transplantere fedt til alle steder på kroppen, men de mest populære steder er brysterne og læberne. Fedttransplantation til brysterne er et alternativ til brystforstørrelse med silikoneimplantater, men fedt kan også kombineres med implantater i såkaldte ‘hybridbryster’. Fedttransplantation til læberne er et alternativ til vævsfiller såsom Restylane. I modsætning til fillers kan man med fedttransplantation opnå et mere varigt resultat, der ikke kræver gentagne behandlinger.

Hvad koster en fedttransplantation?

Prisen for en fedttransplantation kan variere alt efter hvilke områder, man skal have suget fedt fra og transplanteret fedt til. For en fedttransplantation til ansigtet skal man regne med en pris i omegnen af 14.00 tusind kroner. Hertil kommer så en forundersøgelse, der koster omkring 600 kr. Fedttransplantationer til brysterne er en lidt dyrere affære. Her ligger prisen på ca. 44.000 kr., mens forundersøgelsen koster 600 kr. Til begge typer fedttransplantationer er det ydermere nødvendigt at investere i en obligatorisk patientforsikring, der koster 1.300 oveni fedttransplantationens pris.

Tags:

juni 19, 2020 Skønhed