Få en kikkertundersøgelse med koloskopi

Koloskopi – en kikkertundersøgelse af tarmen

Koloskopi er en kikkertundersøgelse af tyktarmen med et CCD-kamera eller et fiberoptisk kamera på et fleksibelt rør, som føres gennem anus. En undersøgelse varer typisk 15 til 45 minutter og indeholder kun begrænset ubehag, da det foregår med en bøjelige slange af samme tykkelse som en lillefinger. Dette giver en visuel diagnose og giver mulighed for at foretage en biopsi eller fjernelse af formodede cancer læsioner. Ved en koloskopi kan man fjerne polypper så små som en millimeter eller mindre. Når polypperne er fjernet, kan de blive undersøgt ved hjælp af et mikroskop for at bestemme om de er præcancer eller ej. Foruden kræft, foretages en koloskopi ved anal blødning, lav blodprocent og smerter i maven mm.

Har man slægtningen der har været ramt af kræft i endetarmen eller tyktarmen, så anbefaler sundhedsstyrelsen at man får foretaget en koloskopi hvert 3. eller 5. år. Risikoen ved denne form for undersøgelse er meget lille og kan virke helt ligegyldig hvis det gør at man finder f.eks. kræft i tide.

Hos Kirurgen.dk, som ligger på Hans Edvard Teglers Vej i Charlottelund, kan man bestille en tid til en koloskopi. Her garantere de en kikkertundersøgelse med mindst mulig smerte og ventetiden for ikke akutte undersøgelser er ca. 4-5 uger.

Tags:

januar 31, 2017 behandling