Mød iværksætteren Casper Tingkær

Casper TingkærCasper Tingkær er blandt andet manden bag Nordic Medical Solutions. Han er en mand, der i høj grad betragter sig selv som en iværksætter.

For Casper Tingkær startede det hele i 1998, da han dimitterede fra HHX på Tietgen skolen i Odense. Herefter gik det stærkt for Casper Tingkær. Allerede i 2001 blev Casper Tingkær titlefærdig som merkonom fra Niels Brock i København.  Herefter tog Casper Tingkær en bachelor i Strategy & Management fra De Montfort University i Leicester i England fra 2003 til 2005. C

Som det oftest er tilfældet med uddannelse, så er det ofte godt at kombinere teoretisk og praktisk viden. På baggrund heraf startede Casper Tingkær sin karriere i en modetøjsvirksomhed og kom herefter til at arbejde for en tøjproducent. Efter en bare kort karriere i modeverdenen skiftede Casper Tingkær moden ud med medicin. Han kunne mærke at trainee hos medicinalvirksomheden Missionpharma A/S.

Casper Tingkær – et forretningstalent

Casper Tingkærs forretningstalent blev hurtigt klar for Missionpharma A/S, der hurtigt tilbød ham stillingen som Country Manager i Østafrika. Stillingen som Country Manager besad Casper Tingkær fra 2001 til 2004.

Med en klar forståelse for forretning og iver efter at opnå nye karrieremuligheder var det på tide for Casper Tingkær at søge nye jagtmarker. Med en bred erfaring inden for medicinalbranchen fik Casper Tingkær et par år efter stablet Nordic Medical Solutions ApS på benene i april 2012 – og det er også her han i dag sidder som Managing Director.

Sideløbende med karrieren har Casper Tingkær også haft plads til at dyrke sin iværksætter-iver, og siden 2014 har hans fokus været at skabe noget på egen hånd. Det betyder at Casper Tingkær i dag har været med til at skabe fire succesfulde virksomheder, hvoraf den ene blev solgt videre til et stort beløb efter tre år.

Spændingen og drivet for iværksætteri ligger for Casper Tingkær i at skabe noget helt fra bunden. Som Casper Tingkær selv beskriver det, er det en speciel følelse at se i virksomhed tage form helt fra begyndelsen. Selv opgaven og udfordringen med alle usikkerhederne i starten og alle de ubekendte faktorer, man skal tage stilling til elsker Casper Tingkær.

Iværksætterier

Når man ser på de forskellige iværksætterprojekter, Casper Tingkær har sat i gang, ligger man hurtigt mærke til hans talent for og indsigt i ledelse. For Casper Tingkær er ledelse et af de absolut vigtigste redskaber, når man skal starte noget nyt op fra bunden af – eller for den sags skykd bare gerne vil drive en succesfuld virksomhed. Ifølge Casper Tingkær skal man ikke være bange for at tage ansvar, da det netop er ledelsen, der er fundamentet for vedvarende succes i en virksomhed.

God ledelse er for Casper Tingkær langt hen ad vejen, at kunne forstå sine medarbejdere. Medarbejderne er omdrejningspunktet i enhver virksomhed – og de kan hurtigt overses, når eller hvis det går (for) stærkt. Ifølge Casper Tingkær er det som leder vigtigt at motivere sine medarbejdere. Selv har Casper Tingkær haft stor succes med at få dem til at indgå teams, og samtidigt få det bedste frem i hvert enkelt individ. Som Casper Tingkær selv beskriver det, er det en af de vigtigste opgaver, man har som en leder. Specielt når det går stærkt i virksomheden mener Casper Tingkær, at alle ansatte bør inddrages og kunne føle motivationen. Ingen skal ifølge Casper Tingkær overses. Når det kommer til ledelse har Casper Tingkær valgt at lade sig inspirere af ”ledelses-guruen” Jack Welch. Jack Welch er ifølge Casper Tingkær specielt kendt for hans innovative ledelsesstrategier.

 

Leave a Comment