Symptomer på åreknuder

Det er meget almindeligt at opleve symptomer på åreknuder. Faktisk oplever en tredjedel af alle mennesker symptomer på åreknuder. Heldigvis er behandling af åreknuder både simpel, effektiv og uden større gener eller smerter.

En stor del af befolkningen rammes af åreknuder. Heldigvis er det en relativt ufarlig sygdom. Det er mest typisk, at kvinder i 30-50-års-alderen oplever symptomer på åreknuder. Samtidig forholder det sig sådan, at ca. dobbelt så mange kvinder som mænd bliver ramt af åreknuder.

Åreknuder opstår på følgende måde: Trykket i venerne, som fører blod fra væv til hjerte, bliver for stort, samtidig med at venevæggene er svage.

Symptomer på åreknuder

Oplever du, at blodårerne på dine ben svulmer op og bliver synlige, så vær opmærksom på dette – for det er et af de mest typiske og synlige symptomer på åreknuder.

Herudover kan tidlige symptomer på åreknuder være:

  • Svien
  • Trætte lægmuskler
  • Kramper i læggene og uro i benene
  • Lette smerter på områderne omkring de opsvulmede vener

Karakteristisk for åreknuder er, at de udvikler sig meget langsomt. Mange vil desuden slet ikke opleve særlige gener eller symptomer i forbindelse med åreknuder.

Det er imidlertid vigtigt at understrege, at man kan udvikle mere alvorlige sygdomme, hvis man ikke sørger for at få behandlet sine åreknuder. Disse sygdomme kan fx være:

  • Eksem
  • Skinnebenssår
  • Hård og misfarvet hud
  • Kløende hud
  • Blødning fra åreknuderne

Har du åreknuder, er det et udtryk for, at du har syge vener. Det betyder følgende, at du skal lytte til dine eventuelle symptomer på åreknuder, for uden behandling af åreknuder, kan blodtransporten i din krop blive forhindret. Dette kan have som konsekvens, at åreknuderne bliver medvirkende årsag til hjertekarsygdomme.

Behandling af åreknuder

Heldigvis forholder det sig sådan, at symptomer på åreknuder relativt nemt kan behandles. I de helt ”fredelige” tilfælde kan det være nok, at man behandler med støttestrømper eller kompressionsbind. I mere alvorlige tilfælde – eller måske blot af kosmetiske årsager – bør man vælge kirurgiske indgreb som fx operation eller laserbehandling.

Kirurgen.dk

På klinikken Kirurgen.dk anvendes almindeligvis laserbehandling mod symptomer på åreknuder. Denne behandling er nemlig i høj grad smertefri, ligesom den har minimale komplikationer og restitution.

Oplever du symptomer på åreknuder, kan du kontakte klinikken. Så vil du kunne høre mere om behandlingsforløb o.l.

Vigtigt at være opmærksom

Som med så mange andre problematikker er det vigtigt at være opmærksom på symptomer på åreknuder. I sig selv er åreknuder ikke noget at tage på vej over, men det kan altså gå hen og blive alvorligt, hvis ikke man får behandlet sine åreknuder, når man oplever de første symptomer på disse.

Du tænker sikkert, at misfarvet og kløende hud ikke er de værste følgevirkninger, der findes. Men i de værste tilfælde kan du altså udvikle hjertekarsygdomme, og det vil du med garanti gerne undgå. Så der kan næppe være tvivl om, at det altid vil være en god ide for dig at tage bestik af situationen og få dine åreknuder undersøgt, så snart du oplever begyndende symptomer på åreknuder.

juni 19, 2017 behandling, Skønhed, Sundhed